Yhdistä lainat, säästä rahaa ja matkusta Turkuun!

Suomen entinen pääkaupunki ja pitkästä historiastaan tunnettu Turku vetää puoleensa vuosittain tuhansia kävijöitä sekä kotimaasta että ulkomailta. Aurajoen, yli 700 vuotta vanhan Turun linnan ja Vanhankaupungin tunnelma on vertaansa vailla. Turku sopii matkakohteena niin lapsiperheille, kaveriporukoille, pariskunnille kuin yksin matkustavillekin.

Mielenkiintoisista aktiviteeteista ja nähtävyyksistä huolimatta Turun – kuten koko Suomen – hintataso on monille suomalaisille liian korkea, sillä olemme tottuneet matkailemaan kotimaata huomattavasti edullisemmissa kohteissa, kuten esimerkiksi Espanjassa, Kreikassa, Virossa ja Thaimaassa.

Lainoja yhdistämällä säästöä Turun matkaa varten

Nyt koronapandemian aikaan kotimaan matkailun osuus suomalaisten matkailusta on kuitenkin luonnollisesti kasvanut. Samalla monet matkailualan yrittäjät ovat laskeneet hintojaan ja kohdistaneet enemmän erilaisia aktiviteetteja ja lomapaketteja myös kotimaan matkailijoille.

On kuitenkin totta, että kotimaassa matkailuun uppoaa edelleen huomattavasti suurempia summia rahaa kuin samanmittaiseen matkaan vaikkapa Etelä-Euroopassa, joten lompakon nyörejä on usein syytä alkaa kiristämään jo hyvissä ajoin ennen suunniteltua matkaa. Monet aloittavat säästämisen esimerkiksi siirtämällä osan palkastaan erilliselle säästötilille.

Toiset taas alkavat kiinnittää huomiota erilaisiin juokseviin kuluihin, joita uppoaa esimerkiksi joka aamu työmatkalla ostettuun kahviin ja pullaan, ravintoloihin, baareihin, shoppailuun… Lisäksi, jos sinulle on kertynyt alle useampaa eri lainaa, esimerkiksi erilaisia osamaksuja, kulutusluottoja, pikavippejä tai luottokorttivelkaa, voit varmasti huomata näitä menoja kartoittamalla, miten paljon sinulta kuluu rahaa eri lainojen lyhentämiseen ja lainakulujen maksamiseen.

Useamman eri lainan lyhentäminen samaan aikaan tulee yllättävän kalliiksi, sillä sen lisäksi, että maksat lainakuluja useista eri lainoista, voit usein saada saman lainan toisesta pankista tai rahoituslaitoksesta huomattavasti edullisemmalla korolla. Kalliista pienlainoista on kuitenkin mahdollista luopua kokonaan lainojen yhdistämisen kautta.

Mitä hyötyä lainojen yhdistämisestä on?

Lainojen yhdistäminen tarkoittaa käytännössä sitä, että otat uuden lainan, jolla maksat kaikki haluamasi vanhat lainat pois. Vaikka uuden lainan ottaminen voi velkaantuneessa tilanteessa kuulostaa karmivalta, lainojen yhdistäminen auttaa säästämään selvää rahaa, koska pystyt maksamaan uudella lainallasi kaikki kalliit lainat pois.

Ideana on siis toisin sanoen ottaa uusi laina, joka kattaa kaikkien vanhojen lainojesi yhteenlasketut kulut, jolloin jäljelle jää enää maksettavaksi yksi edullisempi laina. Usein lainojen yhdistäminen voi tuoda kuussa velkasummasta riippuen jopa useiden satojen eurojen arvosta säästöä. Muutamassa kuukaudessa pystyt siis helposti kerryttämään pelkkiä lainakuluja säästämällä riittävän matkakassan seuraavalle Turun lomalle!

Muista kilpailuttaa myös yhdistelylainat

On tärkeää, että muistat kilpailuttaa myös yhdistelylainat, sillä kaikki pankit ja rahoituslaitokset eivät tarjoa yhtä edullisella korolla varustettua lainaa. Kun vertailet lainatarjouksia keskenään Rahalaitoksen sivuilla, voit helposti nähdä, mikä saamistasi lainatarjouksista on kaikkein edullisin.

Juuri lainojen vertailun avulla voit selvittää, millaisia kuluja uuteen lainaan liittyy. Näin pystyt helposti vertaamaan uuden lainan kuluja vanhojen lainojen yhteenlaskettuihin kuluihin ja selvittää, tuleeko uusi laina todella vanhoja lainoja edullisemmaksi.

Koska Rahalaitoksen vertailussa on mukana kymmeniä eri pankkeja ja rahoituslaitoksia, voit saada useammalta eri yhteistyökumppanilta lainatarjouksen, jolloin pystyt itse vertaamaan näitä lainatarjouksia keskenään ja päättää rauhassa, mikä saamistasi lainatarjouksista vastaa parhaiten omia tarpeitasi.

Lainahakemuksen täyttäminen Rahalaitoksen sivuilla on kuluttajalle ilmainen palvelu, eikä lainahakemuksen täyttäminen sido ottamaan lainaa. Kun sopiva yhdistelylaina on löytynyt, voit allekirjoittaa lainasopimuksen suoraan verkossa ilman vakuuksia tai lainantakaajaa, ja valmista – laukkujen pakkaaminen seuraavaa Turun matkaa varten voi alkaa vaikka heti!

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

minimalia