Vieraile Turun suosituimmissa nähtävyyksissä

Kukapa ei tuntisi Suomen Turkua. Monille suomalaisille Turku on tuttu Turun Linnasta, Kakolanmäen vankilasta, entisestä Hellaksen karamellitehtaasta, Luostarinmäen puutarha-alueesta ja etenkin perinteisestä joulurauhan julistuksesta.

Turusta löytyy nähtävyyksiä jokaiseen makuun Väinö Aaltosen museota, Ruissalon rantoja ja Kupittaan seikkailupuistoa unohtamatta. Kaiken kaikkiaan Turku on hyvin monipuolinen paikka, jossa voi harrastaa, asua, yöpyä ja syödä hyvin. Turkulaisia on sanottu kautta aikojen älykkäiksi ja mukaviksi henkilöiksi, kuuleehan sen jo Turun murteestakin.

Joulurauhan julistus tapahtuu Turusta Brinkkalan talon parvekkeelta

Tutustutaan seuraavaksi monille suomalaisille tärkeään asiaan, eli joulurauhan julistukseen. Vuosittain joulurauhan julistaa Turun kaupungin palveluksessa oleva ”uskottu henkilö”, eli viranhaltija, jolla on kaupungin myöntämät valtaoikeudet. Viime vuosina joulurauhan julistuksen on lukenut Turun kaupungin protokollapäällikkö Mika Akkanen.

Brinkkalan talo sijaitsee Turun vanhalla suurtorilla, paikalle löytää helposti, sillä se sijaitsee aivan Turun keskustassa. Brinkkalan komeasta talosta on varhaisia merkintöjä jo 1500-luvulta lähtien. Talo on ollut monessa mukana, kuten toiminut hotellina ja Brinkhallin kartanon omistajasuvulle kuuluvana kaupunkiasuntona. Vahvasti suomalaisten tunteisiin vaikuttavalla joulurauhan julistuksella on todella pitkät perinteet, sillä joulurauhaa on julistettu jo vuodesta 1886 alkaen.

Tutustu loistavaan ruokatarjontaan Turussa

  • Turun Kauppahalli

Turussa vieraillessa kannattaa ehdottomasti tutustua paikalliseen ruokatarjontaan. Ensimmäiseksi kannattaa käydä perinteisessä kauppahallissa, jossa on tarjolla merellistä lähiruokaa. Kauppahallin erikoisuus on herkullinen rusinamakkara, jonka maku tuo hymyn huulille.

Muita Turun omia erikoisuuksia ovat muun muassa tuore hapanleipä ja maltainen saaristolaisleipä, jotka aidolla voilla päällystettynä ”vievät kielen mennessään.” Kauppahallista saa myös herkullista lämmintä ruokaa sekä suussa sulavat leivoskahvit. Turun Kauppahalli sijaitsee osoitteessa Eerikinkatu 16, 20100 Turku.

  • Viikinkiravintola Harald

Viikinkiravintola Harald sijaitsee Turussa osoitteessa Aurakatu 3, 20100 Turku. Ravintola Harald tarjoaa herkullista ruokaa moneen makuun yksittäisistä ruokailijoista aina isompiin ryhmiin asti. Viikinkiravintola Harald ottaa huomioon myös lapsiperheet, sillä a la carte -listan ja maistuvien lounaiden lisäksi tarjolla on myös oma lastenlista pienimmille vierailijoille.

Turkuun kannattaa todella tutustua, sillä nähtävää ja katsottavaa riittää. Milloin sinä olet viimeksi vieraillut Suomen Turussa?

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

minimalia