Tapahtumien Turku

Turun kaupungilla on monta sataa vuotta pitkä historia, joten ei ole ollenkaan yllätys, että sieltä löytyy yhtä jos toistakin jännittävää tekemistä. Turku on myös kaupunki, jossa uusi ja vanha ihan oikeasti kohtaavat; päivän voi aloittaa kierroksella Turun linnassa ja päättää ihailemalla nykytaidetta. Kaupunki järjestää pitkin vuotta vaikka minkälaisia tapahtumia, mutta Turussa kelpaa myös järjestää jokin oma tapahtuma, kokoontuminen tai vaikkapa messut.

Tässä artikkelissa tutustutaankin Turkuun siitä tulokulmasta, että olisit itse järjestämässä vaikkapa jonkin alan harrastajien kokoontumista kaupungissa. Tavoitteena on, että ihmiset pääsevät jonnekin yöksi ja syömään. Lisäksi tapahtumapaikkojen välillä pitäisi päästä kulkemaan jotenkin fiksusti ja todennäköisesti illalla pitäisi olla jotain hauskaa ja kevyttä tekemistä.

Majoitus ja ruokailu

Koska Turku on yksi Suomen suurimmista kaupungeista, siellä on paljon erilaisia mahdollisuuksia mitä tulee majoitukseen ja ruokailuun. Kannattaa miettiä oman tapahtuman budjettia ja kävijäkuntaa: yönsä voi viettää niin leirintäalueella kuin hienossa hotellissakin. Ruokapaikkojen suhteen on ihan yhtä paljon valinnanvaraa. Moni keskittyy Aurajoen rantaan, jossa on paitsi upeat näkymät myös Turun parhaimmat ravintolat, ja varsinkin kesällä kannattaa panostaa vaikkapa jokilaivoissa syömiseen.

Rakentaessasi tapahtumaa kannattaa muistaa, että Turun keskusta-alue on melko pieni, eli siellä pääsee kätevästi kulkemaan myös ilman autoa. Toki kannattaa muistaa, että maasto on joko yhtä ylä- tai alamäkeä riippuen siitä, kumpaan suuntaan olet menossa. Kaupungilla pääsee parhaiten etenemään paikallisbusseilla tai sitten vaikkapa modernisti sähköpotkulaudoilla.

Tekeminen ja näkeminen

Kun tapahtumasi on käynnissä, siellä voidaan käydä läpi melko puuduttavaakin asiaa koskien vaikkapa yhdistystoimintaa tai muuta vastaavaa. Vaikka joukko olisi kuinka motivoitunut tahansa, on syytä muistaa, että päivän päätteeksi kannattaa myös huvitella. Kaupungin tarjonta on tässäkin mielessä laajaa, ja jälleen kerran voit antaa oman mielikuvituksesi lentää oikein kunnolla.

Jokin tietty teema tapahtumasi ympärillä voi olla hyvin sovitettavissa myös päivän päätteeksi. Oli kyseessä sitten syksyllä ajankohtainen Halloween asu tai muunlainen rekvisiitta, kannattaa sitä hyödyntää rohkeasti. Rankan päivän jälkeen kevyen keskustelun tunnelmaan pääsee mukavasti, mikäli kaikilla on jokin hauska asu päällään ja iltaa istutaan vaikkapa paikallisessa puistossa.

Hauskoihin asuihin sonnustautuneena voi myös lähteä kaupungin lukuisiin museoihin kierrokselle. Kuten sanottu, Turulla on häkellyttävän pitkä historia, ja se on onneksi melko tarkkaan dokumentoitu. On täysin mahdollista päästä aitoon keskiaikaiseen tunnelmaan – niin puvustuksen kuin paikallisen tarjonnan avulla.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

minimalia