Turun linna ja alueen sporttibaarit

Turun linna on Aurajoen suulle 1200-luvun lopussa perustettu linnoitus. Rakennus oli tarkoitettu Ruotsin kruununperijän hallintolinnaksi, mutta myöhemmin siitä tuli muun muassa Juhana III:n herttua-ajan renessanssilinna ja Suomen kenraalikuvernöörin virka-asunnon lisäksi myös vankila. 1800-luvun lopulla linna otettiin museokäyttöön, vaikkakin se vaurioitui pahasti Neuvostoliiton ilmavoimien pommituksessa kesällä 1941.

Turun linna yhtenä Suomen tärkeimmistä rakennushistoriallisista muistomerkeistä

Museovirasto on määritellyt linnan yhdeksi Suomen valtakunnallisesti merkittävimmistä rakennetuista kulttuuriympäristöistä. Kyseessä on myös luonnollisesti Turun kuuluisin nähtävyys. Tämän lisäksi linnan tiloissa toimii nykyään Turun museokeskuksen hallinnoima Turun kaupungin historiallinen museo, josta voi varata renessanssisaleja juhlakäyttöön. Saleissa järjestetään muun muassa keskiaikaisia rahvaanpitoja ja linna on erittäin suosittu vihkipaikka.

Linnassa pysyvinä näyttelyinä ovat itse päälinna ja esilinna. Päälinna on keskiajan ja renessanssin elämästä kertova rakennushistoriallinen muistomerkki, jossa sijaitsevat muun muassa linnan vanhimmat keskiaikaiset huoneet, näyttelytilat, joissa voi ihailla historiallista esinekokoelmaa, pienoismallinäyttely linnan historiasta ja vaihtuvien näyttelyiden tilat. Esilinnaan sijoittuvat päänäyttely, joka esittelee Turun linnan historiaa sen alkuvaiheilta nykypäivään, Eerik XIV:n vankityrmä, pyöreän tornin vankilat ja muutama muu.

Linnan ympäristö viihdyttää vieraita

 

Turussa on monenmoisia sporttibaareja kuten Pikku-Torre, Olavin Krouvi ja Mallaskukko.
Pikku-Torressa näkyy muun muassa kanavat Eurosport 1 ja 2, MTV3, MaxSport 1 ja 2, 4pro 1 ja 2, Astro T ja Cmore tennis. Näiden urheilujättien lisäksi voi Pikku-Torressa seurata monia eri Happy group of friends watching sports at the bar and drinking beerliigoja, kuten Valioliigaa, Bundesliigaa, Serie A:ta ja monia muita. Pikku-Torre on saanut itselleen neljä tähteä ja pubi on auki jokaisena viikonpäivänä maanantaista sunnuntaihin. Urheilun ohella on myös mahdollista seurata monenlaisia eri bändien soittokeikkoja.

Olavin Krouvi on 1964 vuodesta asti pystyssä oleva suosittu baari, jossa on ikäraja 20 ja toimintaperiaate keskittyy ihmisten viihtyvyyteen joko yksin tai porukalla. Olavin Krouvi on maanantaista sunnuntaihin auki oleva kapakka, jossa television näkee jopa terassilla. Viikonloppuisin paikalla on DJ täyttämässä tanssilattioita ja merkittävät urheilutapahtumat ovat näkyvissä kaikilla isoilla televisioilla. Täällä voi katsoa KHL:ä, Champions Leaguea, Saksan Cup:ia ja monia muita suuria liigoja. Mikäli on kiinnostunut urheilun ohella paikan historiasta, tiskin takaa voi kysäistä kirjaa, jossa baarin taival esitellään yksityskohtaisesti.

Mallaskukosta löytyy oluthanan ja satakunnan erilaisen olutmerkkien takaa mallasjuoman ystäville hyvät puitteet alan harrastuksiin. Mallaskukko ei kuitenkaan keskity pelkkään olueen, vaan löytyy baaista myös laaja valikoima erilaisia siidereitä kaikkien makuun.

Mallaskukossa näkyvät kanavat, kuten C More sport, Nelonen Pro extra, Viasat Sport, Viasat Hockey ja MTV3 Max, Urheilulähetykset esitetään suurelta näytöltä ja laajakuvatelevisioista näkee ajankohtaiset jalkapallo- ja jääkiekko-ottelut sekä muiden hienojen lajien mittelöt. Mallaskukko jäljittelee tyyliltään englantilaisia pubeja ja osa Mallaskukon oluista tuodaan muiden ravintoloiden tapaan itse maahan, joten laajan valikoiman lisäksi myös erikoisuuksia on löydettävissä.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

minimalia